Opušteno uživanje u ljetu i moru

Opušteno uživanje u ljetu i moru

S porastom temperatura sunce je opet sve jače. Organski proizvodi za zaštitu od sunca nude optimalnu UVA/UVB zaštitu za svaki tip kože i svaku dob. Istovremeno su dobri za ljude i okoliš.

Što razlikuje certificiranu organsku kozmetiku za zaštitu od sunca od konvencionalnih proizvoda?

Certificirana organska kozmetika koristi isključivo mineralne i biljne filtere, dok konvencionalni proizvodi koriste kemijske filtere ili mješavinu kemijskih i mineralnih filtera.

Kako djeluju filteri za zaštitu od sunca?

Kemijsko-sintetski UV filteri prodiru u kožu i pretvaraju UV zrake u infracrveno zračenje – tj. toplinu. Ovim kremama treba oko pola sata da počnu djelovati. Organska kozmetika koristi mineralne UV filtere s prirodnim mineralnim pigmentima (npr. titanov dioksid). To reflektira i raspršuje sunčevu svjetlost i djeluje odmah nakon nanošenja.

Zašto preferiramo mineralne UV filtere?

Kemijski filteri za zaštitu od sunca imaju veliki potencijal za probleme i dvostruko nas opterećuju: kroz kožu i kroz prehrambeni lanac. Znanstvena istraživanja dokazuju opasnost za ljudski organizam kroz visok alergijski potencijal i njihov hormonski učinak u tijelu (endokrini disruptori ili ksenohormoni).

Druga opasnost koja proizlazi iz kemijskih filtara za zaštitu od svjetlosti (Oxybenzone, Octocrylene) je uništavanje koraljnih grebena. Znanstvenici su uspjeli dokazati negativan utjecaj ovih komponenti na morski život, posebice koralje.
U kombinaciji s trenutnom razinom zakiseljavanja oceana i klimatskim promjenama, kemijski UV filteri uzrokuju značajnu štetu koraljima. To uzrokuje trajna oštećenja ("izbjeljivanje koralja") i kao rezultat toga uništavaju se velike količine koralja.

Koliko se jednostavno nanose prirodni proizvode za zaštitu od sunca?

Organski kozmetički proizvodi za sunčanje lako se razmazuju i prozirni su – ljepljiva konzistencija i „izbjeljivanje“ su prošlost. Proizvodi pružaju trenutnu zaštitu od sunca i vodootporni su.

Koje proizvode mogu sigurno koristiti?

Već više od 10 godina brend Biosolis posvećen je ponudi kompletnog asortimana krema za sunčanje koje kombiniraju zaštitu zdravlja i okoliša. Prirodni i certificirani organski.

Biosolis jamči formulacije razvijene od prirodnih aktivnih sastojaka. Slobodni su od:

- alergena
- kemijskih filtera
- parabena
- fenoksietanola
- i ftalata.

Proizvodi sadrže mineralne filtere koji ne prodiru u kožu i jamče optimalnu zaštitu prilikom nanošenja. Biosolis tim za istraživanje i razvoj svakodnevno radi na ponudi najučinkovitijih, najčišćih i najekološkijih formula. Nove poboljšane formule razvijene su korištenjem biljnih ulja i ekstrakata kako bi pružili blagu njegu i hidratizirali kožu dok je štite.

Razvijanje proizvoda koji štite cijelu obitelj od UVA/UVB zraka, poštujući morsku faunu i floru, jamče prirodne formulacije, usklađenost s europskim propisima, kratke dobavljačke puteve i poštivanje okoliša. Marka također surađuje s certifikacijskim tijelom Ecocert Greenlife, koje potvrđuje pažljivo odabrane sastojke i formulacije proizvoda.

Otkrijte brend Biosolis SADA!

Od sprejeva za sunčanje do mlijeka za sunčanje, krema za lice, mlijeka za sunčanje, krema za samotamnjenje i mlijeka za sunčanje za djecu, u asortimanu Biosolis proizvoda ima za svakoga ponešto.