Uz pubertet dolazi i znojenje - youfreen dezodorans za djecu i tinejdžere

Uz pubertet dolazi i znojenje - youfreen dezodorans za djecu i tinejdžere

Kako spriječiti neugodne mirise u pubertetu

Pubertet s 8 ili 10?

Prije 150 godina djevojčice su prve menstruacije imale u prosjeku u dobi od 16,6 godina. Neka istraživanja pokazuju da se ta dob u današnje vrijeme pomaknula na 12,3 godine. Neke djevojčice dobiju prvu menstruaciju već s 10 godina. Za većinu tinejdžera pubertet završava do 15. godine. U prošlosti u toj dobi pubertet još nije ni počeo! U nekim slučajevima hormonalne promjene u tijelu počinju već u osmoj godini života. Tada govorimo o predpubertetu.

Važni čimbenici u pomicanju dobi ulaska u pubertet su, s jedne strane, prehrana, higijena i općenito bolje zdravlje. Toksini iz okoliša također mogu utjecati na tjelesni hormonski sustav. Poznato je da kemikalije poput bisfenola-A djeluju na spolni hormon estrogen, što može dovesti do ranijeg puberteta.

A onda neugodni mirisi...

Sasvim je normalno da se ljudi znoje. Naše tijelo hlade takozvane ekrine znojne žlijezde i stvara se znoj. To nas štiti od pregrijavanja.

Hormonske promjene tijekom puberteta također utječu na znojne žlijezde. Čak i najmanja neugodna situacija, stres ili nervoza tjeraju pubertetsko tijelo da se znoji. To je zato što se žlijezde znojnice sve više aktiviraju tijekom puberteta i tijelo proizvodi više adrenalina.

Ali imamo i drugu vrstu žlijezde znojnice, takozvane apokrine žlijezde. One postaju aktivne tek na početku puberteta.U početku proizvode sekret bez mirisa. Razgradnja vlastitih mikroorganizama kože tada stvara individualni tjelesni miris.

A što učiniti protiv mirisa?

Kako biste spriječili neugodne mirise, u to vrijeme svakako treba obratiti pažnju na dobru higijenu. Svakodnevno pranje i presvlačenje odjeće koja dolazi u izravan dodir s kožom može uvelike pomoći.

Preporuča se dodatna zaštita kako bi se spriječilo da neugodne situacije postanu stvarnost. Korištenje dezodoransa prije svega pomaže spriječiti pojavu neželjenih mirisa.

youfreen dezodoransi za djevojčice i dječake

Veganski dezodoransi bez aluminija, youfreen za djevojčice i dječake, blagi su i njeguju kožu s organskom aloe verom. Kompleks biljnih aktivnih sastojaka osigurava da se ne razvijaju neugodni mirisi. Umjesto toga, koža miriše svježe, čak i tijekom sporta i svakodnevnog stresa. I sve to bez oštrog, umjetnog oblaka mirisa.

Tajna visokokvalitetnih dezodoransa: prirodni sastojci najviše kvalitete u kombinaciji s inovativnim recepturama današnje prirodne kozmetike.

Ova formula trostruko je djelotvorna.

Učinkoviti aktivni sastojci

  • reguliraju mikrofloru i štite kožnu barijeru,
  • štite od stvaranje neugodnog mirisa znoja na prirodan način,
  • neutraliziraju postojeće mirise.

Preko 80% ukupnih sastojaka dolazi iz kontroliranog organskog uzgoja. Glavna komponenta dezodoransa je organska aloe vera koja je cijenjena zbog svog blagotvornog djelovanja. Nadražena i osjetljiva koža također je optimalno njegovana. Koža ostaje meka i može nastaviti disati.

Miris je baziran na voćnim mirisnim kompozicijama. One nastaju od isključivo biljnih sastojaka. Bez umjetnog oblaka mirisa. Kod razvijanja mirisa, youfreen je radio s djevojkama i dječacima, kako bi se čim bolje približio njihovim željama. Uostalom, tko bi mogao bolje procijeniti mirise od ciljne skupine?

Testirano i provjereno

I kako bi svi bili sigurni: dezodoransi su testirani pod dermatološkim nadzorom na njihovu kompatibilnost na osjetljivoj i normalnoj koži, pa čak i koži sklonoj neurodermitisu. Rezultat: Ni jedna od ispitanih osoba nije pokazala reakciju na proizvode, tako da su klasificirani kao "vrlo dobro podnošljivi za kožu".

Otkrijte sada: prirodnu kozmetiku marke youfreen