Trebam li kremu za područje oko očiju?

Trebam li kremu za područje oko očiju?

Kreme za područje oko očiju nisu često baš jeftine i zato se mnogi pitaju jesu li te kreme zaista potrebne? Postoje i mnoge dnevne kreme i sl. koje su posebno razvijene za potrebe lica. Dakle, krema za područje oko očiju nije »must have«, ali je ipak dobra ideja. Pogledajmo to malo detaljnije.

Čvrste činjenice

Koža oko očiju je vrlo tanka i nema žlijezde lojnice i zato ne može proizvoditi sebum. To znači da je to područje vrlo suho i stoga sklono stvaranju finih linija. Krema za područje oko očiju koja je bogata hranjivim i protuupalnim sastojcima, kao što su esencijalne masne kiseline ili lisičina, može pomoći u potpori ovom osjetljivom dijelu kože i u opskrbi s potrebnom vlagom. Na taj način se sprječava pojava finih linija i malih bora.

Osjetljiva ravnoteža

Ako ste ikad osjetili svrbež, peckanje u očima ili su Vam oči suzile, onda znate kako naše oči mogu biti osjetljive. Kada se odlučite za kremu za područje oko očiju vrlo je važno da izaberete kremu koja ne sadrži nadražujuće sastojke kao što su alkohol ili umjetni mirisi.

Kako primijeniti kremu za područje oko očiju

Kako bi postigli najbolje rezultate, kremu za područje oko očiju treba nanijeti ujutro nakon tonika za lice, ali prije nanošenja dnevne kreme na cijelo lice.

Potapkajte kremu za područje oko očiju po gornjem dijelu jagodičnih kostiju pustite da koža sama povuče kremu prema gore, tako da dobije upravo onu količinu vlage koju treba.

Za dodatnu njegu ovog osjetljivog mjesta možete primijeniti i stimulaciju kože oko očiju. Za to jednostavno nježno utrljajte kremu vrhom prsta oko očiju (po kostima koje okružuju oko).

Imajte na umu da kod kreme za područje oko očiju uvijek vrijedi pravilo »manje je više«. Ako nanesete previše kreme na ovo osjetljivo područje tada može doći do oticanja i iritacija. Dakle, što je tanji sloj kreme, to bolje.

Uvijek se zaštititi od UV-zraka

Hoćete li koristiti kremu za područje oko očiju ili ne, to ovisi o Vama. Mi u svakom slučaju preporučamo nošenje sunčanih naočala, šešira ili korištenje šminke sa zaštitnim faktorom kada se nalazite na suncu. Na taj način štitite svoje lice i kožu od štetnih UV-zračenja.

Preporuka proizvoda

Na Ecco Verde imamo veliki izbor krema za područje oko očiju. Ako tek počinjete preporučujemo Pai Skincare kremu za područje oko očiju:

Pai Skincare Echium & Argan Gentle Eye Cream – ova krema je izvrsna za osjetljive oči, a sadrži stearidon-kiselinu i gama-linolnu kiselinu za smirivanje i zaglađivanje malih bora. Ova vrlo lagana krema koja se brzo upija također je savršena za suhu kožu i kožu sklonu ekcemima te sadrži mnoge protuupalne sastojke koji hrane kožu i ne izazivaju iritacije.

Ovdje je velik izbor naših proizvoda za njegu područja oko očiju.