Kokosov glukozid

Kokosov glukozid je blagi šećerni tenzid, koji je dobro podnošljiv za sluznicu, a koristi se pretežno za šampone i gelove za tuširanje. Ublažava iritirajuća svojstva drugih tenzida a kao dodatak u šamponima olakšava češljanje i povećava volumen kose. Može se koristiti i za proizvode za čišćenje upaljene kože.

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.


Proizvodi sa Kokosov glukozid.