Crvena djetelina

Trifolium Pratense (Clover) Flower Extract, Trifolium Pratense Extract

Crvena djetelina, poznata i kao livadna djetelina, potječe iz porodice mahunarki, a zbog svojih fitohormona se u medicini koristi za ublažavanje poteškoća izazvanih klimakterijem U njezi kože je posebno cijenjena kao sredstvo protiv ekcema i psorijaze. Zbog visokog sadržaja izoflavona crvena djetelina djeluje kao jaki antioksidans, obnavlja kožu i potiče metabolizam kožnih stanica, što ju čini posebno prikladnom za suhu i zrelu kožu.

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012