Kandelila vosak

Ovaj vosak dobiva se iz mlječike (Euphorbiacea) koja pretežno raste u Meksiku i Teksasu. Da se zaštite od gubitka vode, ove biljke izlučuju sloj voska. Rezanjem i zagrijavanjem klica dobiva se kandelila vosak. Budući da se biljka kandelila Euphorbia Antisiphilitica nalazi na listi zaštićenih vrsta, proizvodnju ovog voska regulira meksička vlada. Kandelila vosak se za kozmetičke proizvode prerađuje na način da je posebno ugodan za kožu, ne lijepi se i optimalno se povezuje s ostalim uljima. Pretežno se koristi u zaštitnim emulzijama, regeneratorima kao i u ruževima za usne. Kosi daje više sjaja, čvrstoću i olakšava češljanje.

usp. Heike Käser 2010, »Naturkosmetische Rohstoffe« (Prirodni kozmetički sastojci), Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.


Proizvodi sa Kandelila vosak: