Kokosov betain

Kokosov betain pripada šećernim tenzidima i zbog svoje pH-vrijednosti između 5 i 6 posebno je podnošljiv za kožu i sluznicu. Unatoč tome što je blag, on je odličan za stvaranje pjene i kao sastojak proizvoda za čišćenje te je tako optimalan za baby proizvode i proizvode za čišćenje za osjetljivu kožu. Pripisuje mu se i lagano antibakterijsko djelovanje. Kokosov betain nalazi se uglavnom u šamponima, gelovima za tuširanje, losionima za njegu intimne zone, kupkama i tekućim sapunima. Osim toga on smanjuje iritirajuća svojstva drugih tenzida.

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.


Proizvodi sa Kokosov betain: