Sretni u kućnom uredu s markom Pukka

Sretni u kućnom uredu s markom Pukka

Tako ostajete produktivni i u ravnoteži

Ostanite aktivni

Ako predugo sjedimo u jednom položaju, možda čak i nagnuti ispred laptopa, brzo postanemo ukočeni i mišići nas počinju boljeti.

 • Dakle, ustanite u redovitim razmacima, krećite se po sobi, integrirajte malu jedinicu vježbanja u svoj radni dan ili iskoristite vrijeme kuhanja vode za nekoliko "istezanja".
 • Možda će Vam također pomoći da podesite »timer« koji će Vas redovito podsjetiti na kratku pauzu za kretanje. Također redovito provjeravajte svoje držanje tijela i mijenjajte ga povremeno.
 • Biljni favoriti aktivnih ljudi: korijen kurkume i đumbir junaci su naših organskih biljnih čajeva "Kurkuma Aktiv" i "Tri đumbira", organskog latte "Vatreni đumbir" i našeg organskog dodatka prehrani "Kurkuma Aktiv".

Pronađite rutine za dom

Pronađite rutinu i ograničite svoje radno vrijeme kako biste ostali opušteni: Vrijeme odmora pomoći će Vam da stres i tjeskobu držite pod kontrolom i da jasno ograničite svoj posao od svojeg slobodnog vremena.

 • Pokušajte ustati svaki dan otprilike u isto vrijeme (idealno vrijeme je u 7 satu ujutro) i probudite svoj um s nekoliko minuta meditacije. Kako biste se razbudili i napunili baterije, može Vam pomoći i 20-minutna šetnja ili nekoliko pozdrava suncu.
 • Poduprite svoju probavu utvrđivanjem fiksnog vremena obroka i dajte svojem tijelu priliku da se prilagodi.
 • Isplanirajte za svaki radni dan koje zadatke želite obaviti. Budite pritom realni i planirajte pauze - tako će Vaš dan biti pregledan i možete proslaviti male uspjehe.
 • Na kraju svakog radnog dana mali ritual će Vam pomoći da razdvojite posao i slobodno vrijeme - pogotovo jer više ne morate putovati na posao. Najbolje je urediti svoj radni prostor i odložiti prijenosno računalo, pogotovo ako je u Vašoj spavaćoj sobi ili dnevnoj sobi.
 • Pratitelj snažnog duha: Korijen ashwagandhe vrlo je cijenjen u Indiji i sadržan je u našim organskim biljnim čajevima "Night Time" i "Peace" i u organskom latte "Night Time". Organski dodatak prehrani "Ashwagandha Wholistic" sadrži visokokvalitetni organski prah ashwagandhe i jod za mirne živce.

Dovoljno sna

Unatoč trenutnim promjenama pokušajte pronaći redovitu rutinu spavanja i po mogućnosti ići na spavanje uvijek u isto vrijeme odnosno probuditi se u isto vrijeme. Najvažnija stvar za netaknuti ritam spavanja (cirkadijalni ritam) je sunčeva svjetlost - čim »udari« u našu mrežnicu, poručuje tijelu da je vrijeme za akciju.

 • Stoga se ujutro izložite što većoj količini sunčeve svjetlosti. Ako trenutno ne možete izaći, pođite do otvorenog prozora i okupajte se jutarnjom sunčevom svjetlošću.
 • Navečer biste trebali uzeti dovoljno vremena prije spavanja da se opustite i pripremite tijelo za spavanje.
 • Izbjegavajte velike obroke navečer koji sprječavaju da Vaše tijelo utone u san. Isključite televizor, mobitel i druge elektroničke uređaje čije Vas plavo svjetlo na umjetan način drži budnima i umjesto toga uzmite knjigu, slušajte glazbu ili pišite dnevnik.
 • Kad dođe vrijeme za spavanje, pokušajte što više zamračiti svoju sobu i po mogućnosti nemojte u njoj držati elektroničke uređaje. Dodatna pomoć može biti da noću smanjite sobnu temperaturu i da je provjetrite prije spavanja.
 • Biljni junaci za slatke snove: lavanda, kamilica i valerijana prirodno Vas uspavljuju, na primjer u našem organskom biljnom čaju "Night Time" i u našim istoimenim organskim dodacima prehrani i organskom latteu.

Ostanite fokusirani

U kućnom uredu još više sjedimo ispred ekrana jer ni tijekom sastanaka ili razgovora s kolegama ne skidamo pogled s laptopa. Male mikropauze pomažu Vam da ostanete koncentrirani i držite nivo stresa na niskoj razini.

 • Sada je pravo vrijeme za istraživanje novih načina upravljanja svojim vremenom. Na primjer, jeste li ikada čuli za Pomodoro-tehniku? Ona savjetuje upravljanje s vremenom koje imamo umjesto da se borimo protiv vremena. Ako podijelite svoj radni dan na 25-minutne sekcije s 5-minutnim pauzama, dobivate i novi osjećaj produktivnosti.
 • Biljke za bistre misli: Tulsi bi trebao stvoriti više prostora u vrevi i gužvi, pa se stoga u Indiji smatra svetim. U našem organskom biljnom čaju "Tulsi Klarheit" razvija se u aromatični čajni užitak. Za jasni fokus kombinirali smo tulsi s kurkumom i jodom u našem organskom dodatku prehrani „Kurkuma Brainwave“, koji doprinosi normalnom funkcioniranju kognitivnog sustava.

Održavajte svoju probavu aktivnom

Naša probava, točnije naš mikrobiom, utječe na naš ukupni dobar osjećaj. Ajurvedsko učenje poznaje tu vezu već tisućama godina. To učenje je uvijek promatralo probavni trakt svojih pacijenata kako bi se mogli donijeti zaključci o njihovom općem stanju.

 • Sada znamo da je 70 do 80% naših imunoloških stanica u našem probavnom traktu. To ima smisla, jer uostalom većinu stranih čestica unosimo hranom itd. Prirodna bakterijska zajednica u crijevima, naš mikrobiom, pomaže nam u probavi, bori se protiv uzročnika bolesti i trenira naš imunološki sustav.
 • Biljke za "sretan trbuh": anis, komorač i kardamom idealni su za novi početak i junaci u našem organskom biljnom čaju "Feel New". Triphala je ajurvedska receptura od tri ploda, amle, bibhitakija i haritakija i izuzetno je cijenjena u ajurvedi. Naš organski dodatak prehrani "Triphala Plus" nadopunjuje ju s ljuskama indijskog trputca i zlatnim lanenim sjemenkama kako bi nježno podržao unutarnji sustav.

Kofein - zamijenite kavu sa zelenim čajem

Kofein ne mora biti loš za nas sve dok obratimo pažnju na izvor iz kojeg ga dobivamo.

Većina nas ima puno stresova u životu. Kad se osjećamo umorno ili iscrpljeno - često kao izravna posljedica stresa - često pribjegavamo kavi radi energetskog poticaja. Međutim, velike doze kofeina i drugih stimulirajućih tvari u kavi mogu uzrokovati da tijelo stvara više hormona stresa i učiniti našu reakciju na stres još snažnijom.

Održive promjene

Bez obzira na to koje odluke donosite: imajte na umu da uvijek mogu postojati mali, dostižni ciljevi koje si možete postaviti svaki dan. Zamislite da je Vaša odluka sjeme koje ste sami posijali. Čvrsto vjerujete da će klijati i cvjetati.

Čak i ako Vam je dugoročni cilj nejasan, svakodnevno izvršavanje ovih malih koraka pomoći će u postizanju pozitivnosti, jasnoće i samopouzdanja.

Zapamtite, ovdje se radi o ponovnom povezivanju sa sobom. Stoga odvojite vrijeme za ono što Vas čini sretnima.