Kokosova sukroza

Ovdje se radi o vrlo blagom tenzidu koji se dobiva od masnih kiselina iz kokosovog ulja i šećere iz šećerne repe. Koristi se u šamponima, losionima za pranje intimnog područja i gelovima za tuširanje. U šamponima, sukroza ublažava elektrostatički naboj kose, a proizvode za čišćenje kože čini veoma blagim. Također ublažava iritirajuća djelovanja drugih tenzida.

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.