Končara

Ova biljka iz porodice ruža je posebno poznata po salicilskoj kiselini koja se dobiva iz njezinih eteričnih ulja, a koja čini aktivnu tvar u aspirinu. U kozmetici je posebno poznata zbog svojeg umirujućeg djelovanja, te zato što potiče regeneraciju i sprječava upale. Mirisna končara se pretežno koristi za umirujuće gelove i vodicu za lice za nadraženu i osjetljivu kožu, ali i u maskama za lice.

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012


Proizvodi sa Končara: