Mango

Mangifera Indica Seed Butter, Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract

Domaći mango maslac je masnoća iz plodova tropskog manga. Ovo drvo se već oko 4000 godina uzgaja u Indiji, a danas raste i u Tajlandu, Pakistanu i Brazilu. Po svojoj topivosti mango maslac je sličan kakao maslacu. Ovaj lagani biljni maslac hidratizira, smiruje i čini kožu glatkom. U kozmetičkim proizvodima i tretmanima za kosu on se koristi kao lagana lipidna komponenta koja daje konzistenciju.

Kozmetička svojstva:

  • štiti i smiruje
  • veže vlagu
  • hidratizira i čini kožu glatkom
  • prikladan i za njegu kose

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012


Proizvodi sa Mango