Marelica

Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil

Stablo marelice iz obitelji ruža vjerojatno potječe iz Kine, a stiglo je u Italiju u rimsko doba. Danas se uzgaja u Sredozemlju, Turskoj, Istočnoj Europi kao i u SAD-u, Kanadi, Južnoj Africi, Australiji i Novom Zelandu. Plod koštica sadrži blijedo-žuto i blago ulje koje miriši na marcipana i koje se može koristiti ne samo u kozmetičke svrhe, već i kao jestivo ulje. U kozmetici je ulje koštica marelice bazno ulje koje se može univerzalno koristiti i koje je također pogodno i za osjetljivu kožu te se lako upija. Zbog svoje blagosti idealno je i za njegu beba i može se koristiti i za otklanjanje šminke ili za pranje beba. Ovo ulje se također koristi za lagane hidratantne kreme i za njegu blago suhe kože.  

Kozmetička svojstva:

  • zaglađuje
  • smiruje kožu
  • brzo se upija
  • dobro ulje za masažu
  • štiti & čuva vlagu

vidi. Heike Kaser 2010 "Naturkosmetische Rohstoffe", Linzu, Freya Verlag, 3. izdanje 2012.


Proizvodi sa Marelica