Ružmarin

Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Rosmarinus Officinalis(Rosemary) Extract

Ružmarin iz porodice usnača potječe iz područja Sredozemlja, ali se uzgaja i u centralnoj Aziji, Indiji, južnoj Africi i SAD-u. Potiče prokrvljenost, djeluje antibakterijski, potiče metabolizam kože i vrlo je jak antioksidans. Pruža učinkovitu njegu zreloj koži te potiče prokrvljenost. Pomoću ružmarina nečista koža dovodi se ponovno u svoju ravnotežu.

Kozmetička svojstva:

  • lagano antibakterijski, potiče metabolizam kože, uravnotežuje masnu i nečistu kožu
  • jaki antioksidans, optimalan za njegu zrele kože
  • potiče prokrvljenost, poboljšava ten kod loše prokrvljene kože

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012

U aromaterapiji ružmarin djeluje kao afrodizijak, podiže raspoloženje, jača živce i volju te potiče pamćenje i koncentraciju. Osim toga, može se koristiti i protiv insekata.
Ružmarinovo ulje ne smiju koristiti osobe s visokim tlakom, trudnice i osobe s epilepsijom. Prevelika doza može dovesti do iritacije kože.

Izvor: Markus Schirner 2002 "Aromaterapijska ulja", izdavač Schirner Verlag, Darmstadt, 4. Izdanje 2011.


Proizvodi sa Ružmarin

*}