Sukroza stearat

Ovaj emulgator, poznat i pod nazivom šećerni ester, dobiva se iz kokosovog ili palminog ulja. Koža ga dobro podnosi, ne izaziva iritacije, hidratizira i ne ostavlja osjećaj masnoće, ali ostavlja lagani film lipida na koži ili kosi i može se kao emulgator koristiti u proizvodima za osjetljivu ili masnu kožu.

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.