Kaprilni/kaprinski trigliceridi (neutralno ulje)

Caprylic/capric Triglyceride, Capryloyl Glycine

»Neutralno ulje, poznato i kao MCT-ulje (»Medium Chain Triglycerides«) (srednjelančani trigliceridi) predstavlja mješavinu srednjelančanih masnih kiselina (triglicerida) prirodnog porijekla. U pravilu potječu iz palminog ili kokosovog ulja. Neutralno ulje ne izaziva iritacije, lagano se nanosi i brzo se upija. Kao dio kozmetičkih proizvoda, ovo ulje poboljšava njihovo nanošenje te sprječava prejaku hidratizaciju. Nadražena koža će tako opet brzo poprimiti svoju pravu ravnotežu.

Kozmetička svojstva:

  • ne iritira kožu, idealno za osjetljivu kožu
  • lagano se nanosi i brzo se upija
  • poboljšava primjenu ostalih sastojaka
  • sprječava prejaku hidratizaciju

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.