Kurkuma

Curcuma Longa (Tumeric), Curcuma Longa (Turmeric) Root Powder

Ova biljka iz porodice đumbira naziva se još i indijski šafran, a raste pretežno u Indiji i jugoistočnoj Aziji. Najpoznatija je kao mljeveni začin u kuhinji. Ali posebno u ajurvedi i kineskoj medicini kurkuma je poznata kao terapeutsko sredstvo za kožu, jer ima jako antioksidacijsko djelovanje, sprječava upale, smanjuje otekline, zacjeljuje rane te potiče prokrvljenost. Posebno se preporuča kod pojave akni i neurodermatitisa, ali i kod edema i ostalih upalnih procesa na koži.

Kozmetička svojstva:

  • jako antioksidacijsko djelovanje, sprječava upale, zacjeljuje rane, idealna kod pojave akni i neurodermatitisa
  • smanjuje otekline i potiče prokrvljenost, učinkovita kod edema

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.


Proizvodi sa Kurkuma