Makadamija

Makadamija potječe iz Australije a od 1930-ih godina proširila se po cijelom prostoru južnog Pacifika kao i u južnoj Africi. Drvo makadamije je zimzeleno drvo s velikim plodovima sličnim kestenima.
Ulje makadamije ima visoki sadržaj palmitoleinske kiseline, koja se uglavnom može naći u životinjskoj masti. Ulje se vrlo dobro upija u kožu i može se odlično razmazati, zbog čega se rado koristi za masaže. Idealna je podloga i za aroma masaže s dodatkom eteričnog ulja.
U kozmetičkim proizvodima ovo ulje je optimalna zamjena za ulje nerca koje je na udaru kritika zbog zaštite prava životinja.
Suha, ispucala i osjetljiva koža postaje nakon primjene ulja makadamije, meka, glatka i obnovljena. Krhka i suha kosa također prima optimalnu njegu putem ovog izvanrednog ulja

Kozmetička svojstva:

  • potiče sposobnost apsorbiranja kože
  • regenerira suhu, ispucalu i osjetljivu kožu te joj daje sjaj
  • idealno i za njegu suhe, ispucale kose

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012


Proizvodi sa Makadamija.