Miristil miristat

Myristyl Myristate

Ovdje se radi o sredstvu koje daje konzistenciju i koje je ko-emulgator biljnog porijekla na bazi kokosovog i palminog ulja. Miristil miristat se može proizvesti bez korištenja otapala te tako iza njega nema neželjenih ostataka. U kozmetičkim proizvodima djeluje lagano i matirajuće te poboljšava apsorpciju. Osim toga, može se koristiti i kao voštana komponenta u dekorativnim kozmetičkim proizvodima.

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.