Ricinus

Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Ricinus Communis

Ricinusovo ulje je ulje iz sjemenki »čudotvornog drveta«, odnosno grma iz porodice mlječika, koje samoniklo raste u zapadnoj Aziji i sjevernoj Africi. Ovo ulje se upotrebljavalo već u starom Egiptu za kozmetiku ali i kao ulje za svjetiljke. Danas se uglavnom uzgaja u Indiji, Kini i Brazilu ali i u Tajlandu i na Filipinima.
Ricinusovo ulje ima odlična svojstva otapala i dobro prianja uz kožu, što ga čini interesantnim sastojkom za kozmetičke proizvode. Osim toga, ono prodire duboko u rožnati sloj kože i širi se u međustaničnom prostoru između rožnatih stanica.
U njezi kose ovo ulje ima jako tonizirajuće i hidratantno djelovanje. Dobro prianja uz kosu i kožu, odbija vodu pa tako štiti kožu i kosu od vanjskih utjecaja. Ljuskavi dio kože se blago omekšava i odstranjuje, a ožiljci postaju elastičniji.  Kao sastavni dio ruževa za usnice, ricinusovo ulje čini usnice mekanima i podatnima te im pruža blagi sjaj. I u drugim dekorativnim kozmetičkim proizvodima kao što su sjenila za oči, ovo ulje pruža postojanost i pigmentaciju.

Kozmetička svojstva:

  • pruža postojanost i pigmentaciju dekorativnih kozmetičkih proizvoda
  • prodire duboko u rožnati sloj, idealno za njegu ožiljaka
  • hidratizira, štiti i otporno na vodu
  • idealno za njegu kose i vlasišta
  • blago odstranjuje perut i ljuskavu kožu

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012


Proizvodi sa Ricinus