Shea maslac

Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter Extract

Shea maslac je masnoća koja se dobiva iz oraha ploda shea drveta. Shea drvo porijeklom dolazi iz Afrike, gdje je i danas uvriježen.
Nativan shea maslac ima posebno visoki udio kozmetičkih dragocjenih sastojaka. Od značaja je posebno visoki udio tokoferola kao i sastojci koji imaju antioksidacijsko djelovanje.  Shea maslac ima posebno jako hidratantno djelovanje, a nativan shea maslac osim toga djeluje i ljekovito. Udio tokoferola koji štiti stanice ovisi o regiji uzgoja biljke. Shea maslac može biti opterećen štetnim tvarima, stoga se u Europi smije prodavati samo nakon analize neovisnog laboratorija. Preporuča se kod kupnje shea maslaca pripaziti na odgovarajuće certifikate.  Zbog širokog spektra sastojaka shea maslac na prirodan način regulira razinu vlage u koži i nadoknađuje izgubljenu masnoću, smiruje i zateže. Jača se lipidna barijera rožnatog dijela kože te je shea maslac idealan za njegu suhe i oštećene kože i kod neurodermatitisa. Izrazito dobro se podnosi i opušta nadraženu i oštećenu kožu. Stvara osjećaj podatnosti na koži i lako se nanosi.

Kozmetičke osobine:

  • hidratantno & štiti 
  • veže vlagu 
  • opuštajući & smirujući, idealno kod neurodermatitsa 
  • izrazito dobro se podnosi, za njegu perutave i nadražene kože 
  • intenzivno njegujući & antioksidacijski 

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012


Proizvodi sa Shea maslac