We stand with Ukraine

Nicepeople - spremni pomoći Ukrajini

© UNHCR: CHRIS • MELZER

Ovaj online shop dio je niceshops grupacije sa sjedištem u Austriji.

Mi - niceshops obitelj - šokirani smo ratom u Ukrajini i patnjama koje on uzrokuje. Mi smo međunarodni tim. Naših oko 550 zaposlenika dolazi iz 20 zemalja. Neki od nas imaju prijatelje i obitelj u Ukrajini. Neki dolaze iz Poljske i Slovačke, gdje je utjecaj rata posebno velik, a brojnim izbjeglicama iz Ukrajine hitno je potrebna skrb.

U vrlo kratkom vremenu pojavila se velika potreba za solidarnošću i pomoći. Uz nebrojene privatne donacije, velikom voljom i logističkim znanjem, donirali smo hitno potrebne zalihe pomoći - prije svega lijekove, higijenske potrepštine, toplu odjeću i hranu - za ljude u Ukrajini i u bijegu te organizirali prijevoz.

© VALERIO • MIŠIĆA | © UNHCR : ELIZABETH • STUART

Za Međunarodni dan žena, sveobuhvatna kampanja prikupljanja sredstava za UNHCR- ov program “Žene u bijegu”, planirana prije početka rata, bez daljnjeg je proširena i produžena.

Također kontinuirano organiziramo i financiramo kamione pune pomoći koji se dovoze do ukrajinske granice u Slovačkoj, odakle se zalihe preuzimaju i dalje transportiraju u Ukrajinu.

Zajedno s lokalnom inicijativom Save Ukraine Graz i raznim nevladinim organizacijama, prikupljamo donacije kako bismo napunili kamione te ih što brže poslali. Na ovaj način želimo rasteretiti i privatne volontere, koji su znali često s natovarenim automobilima uputiti na dug i naporan put do ukrajinske granice.

Akcije pomoći se nastavljaju

U narednim danima i tjednima nastavit ćemo prikupljati donacije te ih odnositi tamo gdje su najpotrebnije. Rat nas sve pogađa, čini nas tužnima i bez riječi, ali ne i besposlenima. Dirnuti smo koliko su ljudi spremni pomoći i nevjerojatno smo zahvalni što smo u sretnoj poziciji da radimo za tvrtku koja preuzima društvenu odgovornost i pridaje veliku važnost čovječanstvu. Nadamo se da će nasilje i ljudska patnja uskoro prestati.