Amarant

Amaranthus Caudatus Seed Extract, Amaranthus Caudatus Seed Oil

Amarant dolazi iz obitelji biljaka koje nazivamo lisičji rep. Iz razloga što su njegove sjemenke vrlo malene i sadrže samo malo ulja, potrebno je mnogo sjemenki za proizvodnju amarant ulja. Ovo ulje ima vrlo visok sadržaj skvalena, što pruža optimalnu njegu za suhu, nadraženu kožu i kožu koja ima oštećenu kožnu barijeru. Sadrži lipide kakve nalazimo u koži u vrlo uravnoteženom omjeru i na taj način podupire regeneraciju kože i jača lipidni sloj kože. Osim toga, amarant ulje apsorbira UV zračenje i time smanjuje stres koji nastaje uslijed utjecaja svjetla. Visok sadržaj tokoferola također daje snažan antioksidacijski učinak. Također smanjuje upalu kod psorijaze.
Zbog svoje sličnosti sa lipidima kože ulje amaranta se vrlo dobro upija u kožu gdje djeluje na očuvanju vlage i prirodne masnoće kože.

Kozmetička svojstva:

  • brzo se upija
  • čuva vlagu i prirodnu masnoću, idealno za suhu i nadraženu kožu
  • blago protuupalno, za preporučiti kod psorijaze
  • jača lipidni omotač
  • apsorbira UV zračenje i smanjuje stresa koji nastaje uslijed utjecaja svjetla
  • potiče regeneraciju kože

vidjeti. Heike Kaser 2010 "Naturkosmetische Rohstoffe", Linzu, Freya Verlag, 3. izdanje 2012.