Bazga

Ovo ulje potječe od sjemenki crnog bazginog grma. Većinom se radi o nusproduktu u proizvodnji soka od bazge. U kozmetici se odlikuje posebno zbog svojeg protuupalnog djelovanja i stoga što smiruje kožu te je idealno za njegu osjetljive, nečiste kože i kože sklone neurodermatitisu. Osim toga ovo ulje jača prirodne zaštitne funkcije kože. Stabilizira sloj lipida i kožu čini mekom i podatnom. Kod upale zglobova bazgino ulje, kada se nanese nerazrijeđeno, sprječava upale i smanjuje otekline. Ovo ulje je posebno lagano i ne ostavlja osjećaj masnoće te je tako optimalno za njegu masne, nečiste kože, ali i suha koža profitira od njegovih njegujućih i regenerativnih svojstava.

Kozmetička svojstva:

  • obnavlja i aktivira stanice
  • sprječava upale i smiruje kožu, prikladno za neurodermatitis
  • posebno lagano, brzo se upija, ne ostavlja osjećaj masnoće
  • idealno za masnu i nečistu kožu
  • optimalno za regenerativnu njegu suhe, osjetljive kože

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.


Proizvodi sa Bazga.