Glicerin

Glycerin, Vegetable Glycerin

Glicerin je sastavni dio vlastitog kožnog sustava za vlaženje i kao takva tvar posebno se dobro podnosi. U industriji nastaje kao nusproizvod oleo kemije, na primjer kod cijepanja biljnih ili životinjskih masnoća u glicerin i masne kiseline, ali može se dobiti i kao propilen, što je nusproizvodu kod proizvodnje bio dizela. U kozmetici glicerin djeluje na način da jako veže vlagu te štiti i regenerira vlastite kožne barijerne funkcije. Na taj način efektivno povećava elastičnost kože. Kao dodatak proizvodima koji sadrže tenzide (npr. neka sredstva za čišćenje) glicerin osim toga djeluje na način da ublažava i smanjuje kožne iritacije i oštećenja.  Za proizvode za njegu kod suhe kože kao i suhe kose glicerin je idealan sastojaka koji sadržava vlagu i smanjuje iritacije. 

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.


Proizvodi sa Glicerin

*}