Hmelj

Humulus Lupulus (Hops) Extract, Humulus Lupulus (Hop) Extract

Hmelj iz porodice konopljovki, raste u srednjoj Europi. Tradicionalno se koristi za liječenje rana koje teško zacjeljuju te kod upalnih procesa na koži. Osim toga, djeluje stimulativno na stvaranje kolagena u koži i čini idealnu njegu za suhu i zrelu kožu.

Kozmetička svojstva:

  • zacjeljuje rane i sprječava upale, kod oštećene kože
  • stimulira stvaranje prirodnog kolagena, optimalan za suhu i zrelu kožu

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.

U aromaterapiji hmelj djeluje kao afrodizijak, opušta i jača nervni sustav. Ima jaka umirujuća svojstva i pomaže kod problema spavanja i nemira.

Izvor: Markus Schirner 2002 "Aromaterapijska ulja", izdavač Schirner Verlag, Darmstadt, 4. Izdanje 2011.


Proizvodi sa Hmelj