Kalijev sorbat (Potassium Sorbate)

Potassium Sorbate, Kaliumsorbat

Kalijev sorbat (E 202) je kalijeva sol iz sorbinske kiseline a u kozmetici kao i u prehrani se koristi kao konzervans. Potreban je zato jer u ljudskom tijelu prelazi u vodu i CO2. Kozmetičke proizvode štiti od stvaranja kvasca i gljivica plijesni. Koža ga vrlo dobro podnosi.

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.