Kupuaku maslac

Theobroma Grandiflorum Seed Butter, Theobroma Grandiflorum

Kupuaku maslac je mast iz sjemenki istočno-amazonskog drveta kupuaku iz obitelji sljezovki. Na španjolskom jeziku poznat je kao cacao blanco, bijeli kakao, jer se iz njegovog maslaca uistinu proizvodi bijelo jelo slično čokoladi. Kupuaku maslac ima posebno jaka svojstva vezivanja vode te je izvanredni emulgator. Posebno je podatan i djeluje vrlo blago na kosu. Podupire prirodnu barijeru kože, smiruje te sprječava crvenilo. I u njezi kose, kupuaku maslac ima odlična hidratantna svojstva te sprječava pucanje kose i poboljšava njenu elastičnost.

Kozmetička svojstva:

  • hidratantni
  • povećava viskoznost
  • smiruje kožu, idealan protiv crvenila
  • podupire barijeru kože
  • idealan i za njegu kose

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.