Sljez

Malva Sylvestris (Mallow) Flower Extract, Malva Sylvestris Extract

Divlji sljez uspijeva u svim umjerenim zonama Europe, Azije, Sjeverne Amerika i sjeverne Afrike. Usko je povezan s bijelim sljezom, ali nešto slabijeg djelovanja. Usprkos tome sljez sadrži visoki udio sluzi i zato djeluje izuzetno smirujuće i posebno blagotvorno za nadraženu i upaljenu kožu, na primjer kod tretiranja akni, ekcema i neurodermatitisa. Ekstrakt sljeza je posebno blag i idealan za njegu osjetljive kože.

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012


Proizvodi sa Sljez