Tokoferol

Pod pojmom »tokoferol« podrazumijevaju se različiti derivati vitamina E. Djeluje kao jaki antioksidans i štiti stanice. U većim ili manjim količinama nalazi se u biljnim uljima, što ga čini najboljom biljnom zaštitom od oksidacije. Osim toga, tokoferol veže vlagu u rožnatom sloju kože. On obnavlja stanice, sprječava upale i ublažava oštećenja na koži nakon djelovanja UV-zraka. Koža postaje primjetno glatka. Tokoferol ni u većim količinama ne izaziva iritaciju i vrlo dobro se podnosi.

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.


Proizvodi sa Tokoferol.