Ulje pšeničnih klica

Triticum Vulgare(Wheat) Germ Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil

Pšenica pripada najstarijim biljnim kulturama u povijesti čovječanstva. Potječe iz Perzije, a danas se uzgaja u cijelom svijetu. Ulje pšeničnih klica se često miješa s drugim uljima pa je potrebno paziti na odgovarajuću kvalitetu kozmetičkih proizvoda i njihove certifikate. Nakon ulja pasjeg trna, ulje pšeničnih klica je biljno ulje s najvišim sadržajem tokoferola (vitamin E). Oni daju ovom ulju jako antioksidacijsko djelovanje. Zato je ulje pšeničnih klica optimalno za njegu zrele, oštećene kao i blijede, loše prokrvljene kože. Jača prirodnu zaštitnu barijeru kože i smanjuje gubitak vode. Zbog svojeg djelovanja na prokrvljenost i elastičnost, ovo ulje je važan sastojak proizvoda za njegu trudnica. Zreloj koži nudi optimalnu noćnu njegu te smiruje i  obnavlja osjetljivu, oštećenu kožu i kožu sklonu alergijskim reakcijama. Ovo svestrano ulje upija se sporo ali duboko u kožu pa stoga ima vrlo hidratizirajuće djelovanje. Osim toga, stvara zaštitni film na koži, koji ju štiti od isušivanja.
Ulje pšeničnih klica nije samo dragocjeni proizvod za njegu za različite tipove kože, već je idealno za njegu suhe kose i vlasišta sklonog perutima.

Kozmetička svojstva:

  • intenzivno njeguje s posebno mnogo vitamina E
  • jaki antioksidans, idealno za zrelu i suhu kožu
  • smiruje, sprječava upale i štiti, optimalno za oštećenu kožu i kožu sklonu alergijskim reakcijama
  • potiče elastičnost i prokrvljenost, idealno za njegu kože trudnica
  • hidratizira
  • regulira rožnati sloj kože, duboko se upija u kožu
  • optimalno za njegu suhe kose i vlasišta sklonog perutima

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.


Proizvodi sa Ulje pšeničnih klica: