MATARRANIA - visokokvalitetna bio kozmetika sa maslinovim uljem

Otkrijte MATARRANIA prirodnu kozmetiku dotupnu na EccoVerde.

Španjolska kozmetička marka MATARRANIA predstavlja održivu, luksuznu kozmetiku na osnovi hladno prešanog organskog maslinovog ulja (prvo hladno prešanje – extra virgin – djevičansko). Sjedište tvrtke nalazi se u Teruelu, u španjolskoj autonomnoj zajednici Aragón. Marka koristi samo organski certificirane sirovine i ima Soil Association organski certifikat.

MATARRANIA zna kako prezentirati autentičnost skupljanjem starih receptura i razvijanjem nježne, djelotvorne i potpuno prirodne kozmetike. Formule su potpuno bez vode, luksuzne su teksture s prirodnim mediteranskim mirisima. MATARRANIA je više od samo imena, to je više održivi i povezani projekt koji čvrsto stoji iza svoje filozofije: zaštita okoliša, podržavanje lokalne proizvodnje i prirodna njega bez dodataka ili kemijskih sastojaka.

Filozofija koju podržava MATARRANIA:

  • Ljepota je ostavština svih i ta ljepota dobiva se kroz zdravlje, sreću i osobno poštovanje.
  • Kozmetički proizvodi moraju biti podnošljivi za kožu i proizvedeni od biljnih i ekoloških sastojaka.
  • Preporučuje se korištenje lokalnih sirovina.
  • Podržavanje socijalnog gospodarstva, poljoprivrede i tradicionalnog stočarstva u neposrednoj regiji i vrijednosti koje su čvrsto ukorijenjene.
  • Razvoj jednostavne, istinite i djelotvorne kozmetike.
  • 100% sirovina iz organskog uzgoja sa svim potrebnim certifikatima.
  • 0,7% godišnje dobiti donira se lokalnim projektima povezanim s održivim razvojem.

MATARRANIA proizvodi ne sadrže vodu – glavni je sastojak visoko kvalitetno organsko maslinovo ulje – zbog blizine proizvodnje maslinovog ulja. U procesu proizvodnje koriste se i druga bilja ulja, ako što su na primjer bademovo i suncokretovo ulje ili ulje lješnjaka. Sva su ulja visoke kvalitete i hladno su prešana. Uz ulja, proizvodi se obogaćuju i ekstraktima biljaka: Postoji mnoštvo dobro očuvanih divljih mirisnih i ljekovitih biljaka u regiji kao i duboko ukorijenjeno narodno znanje koje se primjenjuje.

Zašto maslinovo ulje?

Već tisućljećima se maslinovo ulje, s veoma dobrim rezultatima, koristi na području Sredozemlja za njegu kože. Narodna tradicija u korištenju maslinovog ulja garancija je – ali i mnogobrojne nove studije – za korištenje maslinovog ulja u njezi kože, posebno osjetljive i oštećene kože. Prije svega zbog sljedećih svojstava:

  • Maslinovo je ulje djelotvoran antioksidant, sadrži visoki udio vitamina E i polifenola.
  • Jača epidermu i potiče elasticitet, zahvaljujući esencijalnim masnim kiselinama.
  • Maslinovo ulje ne masti i nije komedogeno – ne sužava i ne začepljuje pore.

MATARRANIA proizvodi se pakiraju u staklenke koje su proizvedene od 30% recikliranog stakla. Plastika se koristi tek najnužnije – kao pomoć za kapi ili dozator za serum. Vanjska se ambalaža proizvodi od recikliranog kartona.

Kategorije:

MATARRANIA: 32 proizvoda

Filteri

Sve cijene sa PDV-om.