Avokado

Persea Gratissima (Avocado) Oil, Persea Gratissima Oil

Ulje avokada je, isto kao maslinovo ulje i ulje pasjeg trna, ulje iz voćnog mesa. Preša, centrifugira i filtrira se iz mekanih voćki drveta avokada. To drvo uspijeva u tropskom i sutropskom području Amerike, u Maroku i u jugoistočnoj Aziji.  Pored INCI-oznake Persea Gratissima postoji i botanički sinonim Persea Americana.
Ulje avokada se posebno rado koristi u kozmetici. Ima izvanredna emulgacijska svojstva, pospješuje obnovu stanica i optimalno je za njegu suhe, ispucale kože i kože kojoj je narušena prirodna barijera.  Također je optimalna njega za kosu. Visoki udio palmitoleinske kiseline čini da se ovo ulje dobro podnosi te je tako pogodno i za njegu osjetljive i oštećene kože. Kao dodatak u kozmetičkim proizvodima ulje avokada osim toga poboljšava djelovanje drugih sastojaka, jer se vlaga bolje veže u koži te koža tako postaje bolje prijemljiva za daljnju njegu. 

Kozmetičke osobine:

  • pospješuje regeneraciju i proizvodnju stanica  
  • idealno za suhu, ispucanu i oštećenu kožu  
  • optimalno kao ulje za masažu
  • njeguje i štiti intenzivno 
  • daje vlagu i održava vlažnost 
  • pospješuje sposobnost apsorpcije kože 
  • pogodno i za njegu kose 

vidi. Heike Kaser 2010 "Naturkosmetische Rohstoffe", Linzu, Freya Verlag, 3. izdanje 212.


Proizvodi sa Avokado