Francuska kozmetika ZAO

Cijeli asortiman ekskluzivnih organskih make-up proizvoda!

ZAO - essence of nature: visokokvalitetna dekorativna kozmetika u bezvremenski lijepoj bambusovoj ambalaži koja se može puniti. ZAO je prva marka s make-up ambalažom koja se može ponovno puniti, proizvodi su 100% prirodni i certificirani prema strogim smjernicama ECOCERT-a.

Kupovina po kategorijama

Zao: 97 proizvoda

Filteri

Sve cijene sa PDV-om.

ZAO je marka koja pripada francuskoj firmi Cosm'Etika. Osnovala su je 2012. godine tri prijatelja kojima je posebno stalo do zaštite prirode i savjesne potrošnje te do utjecaja koji potrošnja ima na okoliš. Zato su tri prijatelja odlučila proizvoditi make-up sukladno svojim dubokim uvjerenjima i filozofiji.

Inspiraciju su crpili iz azijskih prostora, za koje jedan od ZAO osnivača i danas pokazuje veliki interes i strast. Nakon mnogobrojnih putovanja kroz Indiju, Vijetnam, Kinu itd. u Tajvanu je stvorena ideja da se etui za ruževe i druge kozmetičke proizvode proizvedu od bambusa. Osnivači smatraju da certificirani biološki make-up treba i prirodnu ambalažu, koja će ujediniti eleganciju i modu, a to nudi bambusovo drvo. U usporedbi s drugim stablima bambus je pravi šampion u iskorištavanju CO2, ekstremno brzo raste i omogućuje da firma ZAO koristi posebno malu količinu CO2 u svojoj proizvodnji.

Uz to bambus je sadržan u recepturama kao pulverizirani sok, hidrolat listova ili kao macerat iz korijena. Kao biljka bogat je silicijskom kiselinom, elementom koji se na prirodan način pojavljuje u našem tijelu i važan je za sintezu kolagena koji je odgovoran za elastičnost tkiva.

Zato bambus nije samo polazište, već je istodobno i identitet marke ZAO.

Vrste bambusa koje ZAO koristi za svoje proizvode nisu one koje su na jelovniku ugroženih panda. Za pande važne su dvije vrste bambusa koje rastu samo u visokom područjima (1600-3600 m nadmorske visine). Međutim, za ZAO proizvode koriste se Phyllostachys Nigra, Bambusa Arundinacea te Phyllostachis Bambusoides koje rastu ispod nadmorske visine od 1000 m i uzgajaju se u područjima udaljenima od rezervata panda.

U smislu orijentalne filozofije i razmišljanja, posebno Budizma, osnivači su uvjereni da marka predstavlja i povezanost između bambusa i azijske filozofije. U Budizmu postoji više grana, a među njima najvažnije su one koje se baziraju na promatranju prirode: ZEN i TAO. Zato je naziv ZAO nastao kao spoj tih dviju riječi i kao poziv na meditaciju kako bi se duši donio mir i kako bi se postigla harmonija i autentičnost na primjeru prirode.