Kakao

Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Theobroma Cacao (Cocoa) Butter

Kakao maslac je mast iz sjemenki kakaovca, koji se dobiva prešanjem kakao mase ili ekstrakcijom pomoću otapala. Kakao potječe iz tropske Amerike, a danas se uzgaja i u Africi, južnoj Americi i jugoistočnoj Aziji.

Kakao maslac je relativno čvrsti biljni maslac, koji kozmetičkim proizvodima daje konzistenciju i koji ima blagi miris. Djeluje smirujuće na nadraženu, krhku i suhu kožu te ju čini mekom. Veže vlagu u koži te tako hidratizira i djeluje kao zaštita. Međutim, manje je prikladan za masnu i nečistu kožu.

Kozmetička svojstva:

  • smiruje kožu
  • hidratizira, idealan za suhu, ispucanu kožu
  • veže vlagu
  • čini kožu mekom

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.

U aromaterapiji kakao ekstrakt djeluje poticajno, pruža uravnoteženost, te smiruje. Podiže raspoloženje i djeluje utješno za dušu.

Izvor: Markus Schirner 2002 "Aromaterapijska ulja", izdavač Schirner Verlag, Darmstadt, 4. Izdanje 2011.


Proizvodi sa Kakao