Kamelija

Camellia Oleifera (Camellia) Seed Oil, Camellia Japonica Seed Oil

Pretežiti dio ulja iz sjemenki kamelije proizvodi se u Kini. Vrsta kamelije Camellia Sinensis je čajevac, zbog čega se i ulje također naziva ulje iz sjemenki čajevca. S obzirom da u EU ne postoji kontrola kvalitete, preporuča se kod proizvoda sa ovim uljem kao sastavnim dijelom pripaziti na odgovarajući certifikat.
Ulje iz sjemenki kamelije stvara jaki film i zaglađuje kožu te ima intenzivno njegujuće djelovanje. Dobro se upija u kožu i tamo smanjuje iritacije. Jako je blago i izvanredno je pogodno za njegu suhe i nadražene kože. 

Kozmetičke osobine:

  • stvara film & intenzivno njeguje, optimalno za suhu kožu 
  • zaglađuje kožu 
  • brzo se upija 
  • nježno njeguje & smanjuje kožne iritacije, idealno za njegu nadražene kože  

Zeleni čaj (Camellia Sinensis):

Zimzeleni čajevac pretežito uspijeva u Indiji, Kini, Šri Lanki, Turskoj, Japanu i Perziji. Tisućljećima se koristi kao stimulirajući, aromatski čaj te je poznat radi svojeg antioksidacijskog djelovanja koje se koristi i u njezi kože. Tako se sprečavaju kožna oštećenja koja nastaju uslijed utjecaja iz okoliša kao što su UV-zrake i dim cigareta. I suha, osjetljiva i nadražena koža ima koristi od njegovog restrukturirajućeg djelovanja. 

Kozmetičke osobine:

  • jako antioksidacijski, sprečava oštećenja uslijed utjecaja iz okoliša 
  • također idealno i za njegu suhe, osjetljive i nadražene kože  

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.