Kokos

Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract

Kokosovo ulje se dobiva od usitnjenog mekanog dijela kokosovog oraha, koje u sušenom obliku ima oko 70% masti. Prirodno kokosovo ulje ima nježni miris  i topi se u dodiru s kožom. Brzo se upija u kožu i čini kožu mekom, bez osjećaja masnoće. Ulje pruža lagani osjećaj hlađenja jer, kad se topi preuzima puno topline. Zbog niske pH-vrijednosti ispod 8, kokosovo ulje razvija lagano dezodorirajući učinak. Ulje uništava bakterije koje uzrokuju neugodne mirise, a da pritom ne nadražuje kožu.
U kozmetičkim proizvodima je kokosova mast odlična kao sastojak za emulzije, a posebno je dobra za balzame za usnice jer u kontaktu s kožom pruža željeni efekt topivosti. I u proizvodima za njegu kose djeluje hidratantno i daje sjaj.

Kozmetička svojstva:

  • brzo se upija, ne masti
  • nježno se topi i pruža blagi miris
  • lagano dezodorirajuće i hladi
  • prikladno i za njegu kose

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.


Proizvodi sa Kokos: