Konoplja

Indijska konoplja je jedna od naši najstarijih biljaka. Potječe iz srednje Azije ali se u međuvremenu počela uzgajati i u Europi. Ova biljka ima izvanredno mnogostruku primjenu, npr. u tekstilnoj industriji, u prehrambenoj industriji te u kozmetici. Zbog uravnoteženih odnosa između aktivnih tvari ovo ulju konoplje je našlo mnogostranu primjenu u jelima i kozmetici. Potiče prirodne zaštitne funkcije kože i veže vlagu. Njena svojstva sprječavanja upala čine ju prikladnom za njegu oboljele kože te kože sklone neurodermatitisu. Osim toga, ulje konoplje regenerira kožu, djeluje kao antioksidans i obnavlja stanice te je tako optimalno za zrelu i suhu kožu. Brzo se upija i čini kožu prekrasno glatkom i mekom.

Kozmetička svojstva:

  • obnavlja i aktivira stanice
  • veže vlagu
  • potiče prirodnu zaštitu kože
  • sprječava upale, prikladno i kod neurodermatitisa
  • jaki antioksidans
  • idealna za zrelu i suhu kožu
  • brzo se upije
  • čini kožu glatkom i mekom

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.


Proizvodi sa Konoplja.