Marula ulje

Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil

Drvo marule pretežito je nastanjeno u Južnoj Africi i tamo isključivo raste na divlje. Njegov plod koristi se kao baza za osvježavajuća pića i alkoholnih pića. Ulje, koje se dobiva iz tvrdih sjemenki, kod Zulu naroda simbol je za žensku plodnost, mekoću i nježnost. Marula ulje djeluje antioksidacijski, hidratantno i nije samo pogodno za njegu suhe, ispucale kože, već je pogodno i za njegu kose. Na koži ostavlja posebno mekan, njegovan osjećaj i može se koristiti kako u njezi lica i tijela tako i za masažu. Marula ulje jača vlastiti lipidni sloj i relativno brzo se upija. Stoga je pogodno za zaštitu kože od vremenskih utjecaja. Kako smanjuje gubitak vlage u koži, ovo ulje sprečava kožne iritacije i crvenilo. Osim toga ne nadražuje i dobro se podnosi. 

Kozmetičke osobine:

  • snažno štiti i ne nadražuje, optimalno kod crvenila kože 
  • intenzivno njegujući, antioksidacijski, ne isušuje & veže vlagu, idealno kod suhe kože  
  • sprečava gubitak vlage u koži 
  • također pogodno i za njegu kose 

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012


Proizvodi sa Marula ulje