Maslina

Olive (Olea Europaea) Fruit Oil, Olea Europaea Fruit Oil

Maslinovo ulje preša se i iz masline, iz koštica ili iz jednog i drugog. Najbolju kvalitetu daje ulje iz čistog mesa masline (Oleum Virgineum), uobičajeno jestivo ulje preša se iz cijele masline. Najbolje klase označuju se za „nativno maslinovo ulje“.
Maslinovo ulje ima dugu tradiciju kao noseće ulje za biljne hidrolate ili kao bazno ulje za ljekovite meleme. U narodnoj medicini slovi kao grijuće, stimulirajuće, protuupalno i prokrvljujuće. Vrlo polagano se upija u gornje rožnate slojeve kože, gdje djeluje posebno otpuštajući i omekšavajući, što ga čini optimalnom njegom za grubu i perutastu kožu. Visoki udio masnih kiselina čini ga da intenzivno štiti i hidratizira, a osim toga djeluje restrukturirajući na kožu. 

Kozmetičke osobine:

  • idealno kao ulje za masažu ili bazno ulje za biljne hidrolate 
  • grijući, stimulirajući & prokrvljujući 
  • protuupalno & restrukturirajući 
  • štiti & hidratizira, za mekanu & nježnu kožu 

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012


Proizvodi sa Maslina