Ribizla

Ribes Nigrum (Black Currant) Seed Oil, Ribes Nigrum (Black Currant) Fruit Extract

Oko 150 vrste grma ribizla pripadaju porodici ogrozda i pretežito je raširen u Europi i Aziji, pojedinačno i u SAD-u. Ovo ulje može se dobiti i iz crvenog ribizla  (Ribes Rubrum L.).
Ulje iz sjemenki ribizla je ulje sa snažnim protuupalnim djelovanjem i jako obnavlja barijerni sloj kože, dok održava stabilnost vlage u koži. Posebno zrela koža ima koristi od osobine zaštite stanica i obnavljajućeg djelovanja, ali zbog protuupalnih svojstava optimalno se može njegovati i masna, nečista ili osjetljiva koža. 

Kosmetische Eigenschaften:

  • protuupalno & smanjuje svrbež
  • obnavljajući & štiteći
  • idealno za nečistu, masnu & osjetljivu kožu  
  • optimalno za zrelu kožu 

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.