Trputac

Ova biljka pretežno raste u hladnijim dijelovima Europe te sjeverne i srednje Azije, međutim danas se uzgaja i u mnogim drugim zemljama. Koristi se uglavnom za zacjeljivanje rana, jer ubrzava zgrušavanje krvi, ali i ublažava ubode insekata. Njegovi tanini djeluju tako da zatežu kožu, a njegovo biljno ljepilo ublažava iritacije upaljene kože. Osim toga, trputac se vrlo dobro podnosi i prikladan je za njegu osjetljive kao i nečiste kože.

Kozmetička svojstva:

  • ubrzava zgrušavanje krvi, zacjeljuje rane
  • ublažava iritacije upaljene kože, idealan za tretiranje uboda insekata
  • zateže, sprječava upale, za njegu upaljene i nečiste kože
  • posebno dobro podnošljiv, prikladan za osjetljivu kožu

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.


Proizvodi sa Trputac: