Ulje iz rižinih klica

Riža je jedna od najstarijih kultiviranih biljaka na svijetu. Iz prostora jugoistočne Azije riža se preko Indije i Perzije proširila na područje Sredozemlja. Danas se uglavnom uzgaja u Aziji, ali i u Italiji, Španjolskoj, zapadnoj Africi i Južnoj Americi. Ulje rižinih klica dobiva se iz rižinih klica bogatih mastima, proteinima i vitaminima, koje otpadaju prilikom ljuštenja smeđe prirodne riže.
Ovo ulje je posebno lagano i s vrlo malo masnoće. Ulje daje kozmetičkim proizvodima ugodan hidratantni karakter. Sadrži antioksidacijski i prirodni Oryzanol koji apsorbira UVA i UVB zrake, te je zbog toga ovo ulje rižinih klica optimalno kao sastojak proizvoda za sunčanje i dnevnu njegu. Osim toga, pruža optimalnu njegu za osjetljivu i oštećenu kožu. Dobro se upija i djeluje smirujuće na kožu.

Kozmetička svojstva:

  • prirodni UVA i UVB filter
  • lagano i hidratantno, ne masti, brzo se upija
  • jaki antioksidans i intenzivna njega
  • smiruje kožu, optimalno za nadraženu i osjetljivu kožu

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012


Proizvodi sa Ulje iz rižinih klica.