Ulje iz sjemenki grožđa

vitis vinifera (grape) seed oil, Vitis Vinifera Fruit Extract (Grapefruit Extract)

Ulje iz sjemenki grožđa je jedno od najdragocjenijih i najskupljih domaćih ulja, jer je količina ulja dobivena iz vrlo tvrdih, malih sjemenki grožđa, vrlo mala.
Sa svojim visokim udjelom polifenola i tokoferola, ulje iz sjemenki grožđa ima izuzetno jako antioksidacijsko djelovanje i štiti stanične membrane. Vrlo se dobro upija i potiče apsorpciju kože, posebno apsorpcija vitamina topivih u mastima. Ulje iz sjemenki grožđa je lagano ulje i dobro je za njegu akni te masne i mješovite kože. Visoki sadržaj linoleinske kiseline djeluje protiv rožnatosti. Posebna svojstva ovog ulja odlična su i za zrelu kožu.

Kozmetička svojstva:

  • regenerira i potiče barijerne funkcije
  • sprječava upale, optimalno za njegu akni, masne kože i mješovite kože
  • regulira rožnatost kože
  • jaki antioksidans, štiti stanične membrane, optimalno za Anti-Aging njegu
  • potiče apsorpciju kože

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.


Proizvodi sa Ulje iz sjemenki grožđa