Prirodni sastojci i kozmetika marke La Saponaria

La Saponaria

Kupovina po kategorijama

Marken / La Saponaria

La Saponaria: 257 proizvoda

Filteri

Sve cijene sa PDV-om.

La Saponaria nudi ručno proizvedenu prirodnu kozmetiku i sastojke za izradu vlastitih proizvoda.Povijest talijanske marke La Saponaria počela je prije puno godina kada je jedan od dva osnivača - Luigi - otkrio svoju ljubav prema sapunima i parfemima i počeo pod budnim okom i vodstvom svoje bake proizvoditi sapune. Bilo je logično da krene studirati kemiju. Tada je upoznao Luciu i prvi eksperimenti mogli su početi.

2006. godine tvrtka La Saponaria se polako počela oblikovati kada su oboje prodavali ručno izrađene sapune na lokalnim zanatskim tržnicama i započeli suradnju s GAS-om - grupom za Fair Trade trgovinu. Zahvaljujući grupnom financiranju, puno strasti i velikim snovima stvorena je La Saponaria 2007. godine. Postavljen je mali laboratorij - djelomično s tehnologijom iz male napuštene tvornice. Usprkos birokraciji i drugim problemima napokon se moglo započeti s prvom proizvodnjom sapuna.

U La Saponaria prvenstveno se vjeruje u ručni rad - to se ogleda i u DIY (uradi sam) - tečajevima te u velikom asortimanu sastojaka za vlastitu izradu proizvoda. Što bi moglo biti ljepše nego koristiti kozmetiku koju ste sami napravili? - Znati da su jedini sastojci oni koje ste sami izabrali i koji ne sadrže štetne tvari...

La Saponaria surađuje s malim lokalnim organskim poljoprivrednicima i tako ima minimalne troškove dobave za najkvalitetnije sirovine. Također se proizvodi za treću stranu: sapuni se izrađuju posebno za okolne obrtnike - obično u zamjenu za sirovine. Od 2012. godine osim sapuna La Saponaria proizvodi i široku paletu kozmetičkih proizvoda. Jedna od velikih zasluga tvrtke je i pokretanje uzgoja konoplje koja je u Italiji skoro pala u zaborav. Zahvaljujući velikoj mreži za La Saponariu se uzgaja i prerađuje konoplja koja se nalazi i njihovoj Hippiness liniji.

La Saponaria vjeruje da se velike promjene događaju zbog malih svakodnevnih gesta i da bi trebali pokušati „ostaviti svijet malo boljim nego što smo ga našli.” Luigi i Lucia su odlučili učiniti svoj prvi korak sa sapunom. S puno entuzijazma, strasti i velikim snom nastao je laboratorij koji radi s velikim povjerenjem i odražava tradicionalnu zanatsku proizvodnju kozmetike.

Filozofija La Saponaria temelji se na sljedećim načelima:

  • 100% prirodni i održiv sastojci
  • NEMA petrokemijskih sastojaka
  • lagana i ekološka ambalaža
  • Fair Trade trgovina i pravedna isplata dobavljačima sirovina
  • ručna izrada s ljubavlju, pažnjom i razumijevanjem
  • etička odgovornost - podrška malim poljoprivrednicima i socijalnim projektima
  • pravedne cijene za proizvođače i potrošače
  • certifikat ccpb
  • prava životinja - uglavnom veganski recepti
  • bez testiranja na životinjama