Badem

Prunus Amygdalus Dulcis Fruit Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Fruit Extract

Badem je drvenasta biljka iz porodice ruža a potječe iz zapadne i središnje Azije, ali se danas pretežno uzgaja u području Sredozemlja kao i u Kaliforniji. Budući da se bademovo ulje često miješa sa suncokretovim uljem, u kozmetičkim proizvodima mora se paziti na čistoću sastojaka.
Bademovo ulje djeluje kao jak antioksidans, štiti kožu i poboljšava apsorpciju kože. Odlično je kao ulje za masažu. Prodire duboko u prvi sloj kože i raspodjeljuje se u međustaničnom prostoru. Pomoću ovog svojstva bademovo ulje, kao sastavni dio kozmetičkih proizvoda, poboljšava svojstva drugih sastojaka. Budući da nije komedogeno, bademovo ulje je idealno za sve tipove kože. Koža ga vrlo dobro podnosi i može se koristiti za njegu osjetljive dječje kože. Osim toga ima hidratantna svojstva. Osjetljiva koža se blago njeguje i dovodi u ravnotežu, a gruba i ispucala koža se hrani i ponovno postaje meka.

Kozmetička svojstva:

  • idealno za sve tipove kože
  • nije komedogeno
  • optimalno za osjetljivu kožu i kožu beba
  • antioksidans, štiti kožu, hrani i hidratizira
  • prodire posebno duboko u kožu
  • pospješuje optimalnu apsorpciju, poboljšava svojstva drugih sastojaka

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012


Proizvodi sa Badem