Baobab

Baobab je stablo koje naraste preko 25m u visinu i uglavnom se nalazi u Africi, rijetko u Indiji, Kubi i Indoneziji. Njegov njemački naziv je "drvo majmunskog kruha", jer majmuni vole njegove plodove. Do prvog uroda stabla, može proći i 20 godina. Baobab ulje je posebno pogodno za korištenje u kozmetičke svrhe kod akna i upala, ali ono ima i snažno antioksidacijsko djelovanje. Veoma je svestrano i može se koristiti i kod suhe, dehidrirane i oštećene kože. Visoki postotak zasićenih masnih kiselina čini ovo ulje posebno pogodnim za vezanje vlage i time je koža zaštićena od gubitka vlage. Uz dobru zaštitu, koža je glatka i jača se njezina prirodna funkcija barijere.

Kozmetička svojstva:

  • protuupalna svojstva
  • antioksidans
  • vlaži i veže vlagu u koži
  • štiti prirodnu funkciju barijere kože
  • vrlo hranjivo i zaštitno

Izvor:. Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.


Proizvodi sa Baobab: