Betain

Betain je nusproizvod proizvodnje šećera, koji se, između ostalog dobiva iz melase šećerne repe (Beta vulgaris). To je sekundarna biljna tvar pronađena u mnogim divljim biljkama, ali i u školjkašima, kao što su rakovi i školjke. Betaini su cijela grupa tvari, ali ti betaglicini nisu identični s cocoamidopropyl (kokamidopropil – kokamid) koji se često javlja u kozmetičkim proizvodima.
U njezi kože, betain ima regeneracije, smanjuje iritaciju i štiti od isušivanja. U proizvodima s tenzidima stabilizira pjenu, dodaje se kao aditiv u šampone i regeneratore jer poboljšava oblikovanje kose.

Izvor:. Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.


Proizvodi sa Betain: