Čičak

Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Carthamus Tinctorius (Thistle) Seed Oil

Čičkovo ulje se preše iz sjemenki šafranike koje se također i naziva „lažni šafran“. Ova biljka prvobitno dolazi iz Egipta, a danas je pretežito nastanjena u Indiji, Meksiko i SAD-u.
Čičkovo ulje je vrlo lagano ulje i posebno je dobro za njegu masne kože. Zbog visokog udjela linolne kiseline ne stvara se film i ne ostavlja sjaj te se odmah upija. Kao emulzija djeluje matirajući, a u kombinaciji sa drugim sastojcima koji sprečavaju upale ovo je ulje idealno za njegu jako nečiste kože. Vitamin K, koji se nalazi u čičkovom ulju, optimalno podupire kožu koja naginje kuperozi (crvene žilice) ili rosaceai, pomoću ulja mogu se smanjiti i tamni kolutovi.  

Kozmetičke osobine:

  • sprečava upale
  • regenerira 
  • pospješuje kožnu barijeru 
  • regulira rožnatu kožu 
  • Lagano i brzo se upija, ne masti se 
  • idealno za masnu i nečisti kožu 
  • djeluje protiv koluta oko očiju i crvenih žilica 

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.


Proizvodi sa Čičak