Hamamelis

Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Leaf Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract

Ova biljka iz porodice Hamamelidaceae je grmoliko stablo koje izvorno dolazi iz Kanade i SAD-a, ali je danas kultivirana i u Europi. Hamamelis smanjuje svrbež, djeluje antibakterijski, antioksidacijski i pospješuje zacjeljivanje. Ovo djelovanje optimalno dolazi do izražaja kod laganih kožnih oštećenja, upala i vena, ali i kod kože koja je oštećenja od sunca. Pospješuje dijeljenje rožnatih stanica u sloju kožne barijere. Sprečava gubitak vlage u koži. Također sprečava oštećenja DNK kožnih stanica koja su nastala uslijed UV-B zraka.  Osim toga hamamelis djeluje adstigentno, što smanjuje upalne procese. 

Kozmetičke osobine:

  • djeluje adstigentno & protuupalno, idealno kod manjih ozljeda, nakon brijanja & kod opeklina od sunca, također i protiv vena 
  • smanjuje svrbež, djeluje antibakterijski & zacjeljujući, preporuča se kod ekcema, dermatitisa & akna 
  • antioksidacijski & pospješuje stvaranje barijere, sprečava gubitak vode iz kože 

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.


Proizvodi sa Hamamelis