Lješnjak

Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil, Corylus Avellana

Ovo ulje potječe od drva lješnjaka iz porodice brezovki, koje raste na području od Europe do Male Azije. Ima lijepi miris i često se koristi kao jestivo ulje. Ima antioksidacijsko djelovanje i kožu čini glatkom, a zbog visokog sadržaja uljne kiseline odlično je kao ulje za masažu koje se polagano ali veoma učinkovito upija i stvara tanki film na koži. Ulje lješnjaka djeluje tako da jača kožu, učvršćuje tkivo i sužava krvne žile što je odlično za tretiranje mjesta sklona grčevima. Međutim potreban je oprez kod osoba sklonih alergiji na orašaste plodove!

Kozmetička svojstva:

  • hidratizira, čini kožu glatkom, ima antioksidacijsko djelovanje
  • optimalno ulje za masažu
  • jača kožu, učvršćuje tkiva i sužava krvne žile

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.


Proizvodi sa Lješnjak